Meet the team: Asaala Daoudi

Als jongerencoach toon ik de andere kant van de strijd

Mijn naam is Asaala Daoudi. Ik ben jongerencoach bij Work N Grow waar ik jongeren begeleid bij alles waar ze zelf niet uit lijken te komen. Hierbij kun je denken aan mentale hulp, loopbaanbegeleiding en het ontwikkelen van vaardigheden door middel van verschillende workshops. Ik probeer jongeren de andere kant te laten zien van de strijd die ze soms voeren. Ik wil ze laten ontdekken dat er veel mogelijkheden zijn. Bovendien wil ik ze het gevoel geven dat ze gehoord worden en er niet alleen voor staan!

 

Oprechte hulp bieden die er écht toe doet

Toen ik zelf jong was, verlangde ik naar iemand die mij zou ondersteunen bij bepaalde keuzes. Ik heb wel begeleiding gekregen, maar dit sloot helaas niet aan bij wat ik nodig had. Het voelde voornamelijk als een standaardprocedure, waarbij het draaide om het afvinken dat er weer iemand geholpen was. Als ik hieraan terugdenk, had ik graag meer ondersteuning gehad bij het maken van mijn studiekeuze en begeleiding bij het vinden van een geschikte woning. Daarnaast had ik behoefte bij oprechte hulp, iemand die naar mij luisterde en mij in mijn kracht zette.

 

Eigen ervaringen meenemen naar mijn rol als jongerencoach

Ondanks de uitdagingen die ik heb ervaren, heb ik geleerd dat er altijd kansen zijn voor positieve verandering. Dit inzicht helpt me nu bij het begeleiden van jongeren, waarbij ik samen met hen focus op het tonen van mogelijkheden, zelfs in lastige situaties.

Dankzij mijn eigen ervaring kan ik nu de vertaalslag maken naar de jongeren die ik begeleid, juist vanwege de wens om bij hen wel een verschil te maken!

Oh ja, ik ben echt een kattenmens. Ik heb een kitten die heel schattig is. Ze heet Lemon!