Asaala Daoudi

Mijn naam is Asaala. Ik ben jongerencoach bij Work N Grow en ik begeleid jongeren bij alles waar ze zelf niet uit lijken te komen. Hierbij kun je denken aan mentale hulp, loopbaanbegeleiding en het ontwikkelen van vaardigheden door middel van verschillende workshops. Ik probeer jongeren de andere kant te laten zien van de strijd die ze soms voeren. Ik wil ze laten ervaren dat er veel mogelijkheden zijn.

Daarnaast wil ik ze het gevoel geven dat ze gehoord worden en er niet alleen voor staan!

Toen ik zelf jong was, verlangde ik naar iemand die mij zou ondersteunen bij bepaalde keuzes. Ik heb wel begeleiding gekregen, maar dit sloot helaas niet aan bij wat ik nodig had. Ik kreeg voornamelijk het gevoel dat het een standaardprocedure was waarin het ging om ‘afvinken’ dat er weer iemand geholpen was. Als ik hieraan terugdenk, had ik graag meer ondersteuning willen hebben bij het maken van mijn studiekeuze en begeleiding bij het vinden van een geschikte woning. Daarnaast had ik baat bij oprechte hulp, iemand die naar mij luisterde en mij in mijn kracht zette.

Ondanks de uitdagingen die ik heb ervaren, heb ik geleerd dat er altijd kansen zijn voor positieve verandering. Dit inzicht helpt me nu bij het begeleiden van jongeren, waarbij ik me samen met de jongeren, probeer te focussen op het tonen van mogelijkheden, zelfs in lastige situaties.

Door mijn eigen ervaring kan ik nu de vertaalslag maken naar de jongeren die ik begeleid, juist door de behoefte om bij hen wél verschil te maken!

Oja ik ben echt een katten mens ik heb een kitten die heel schattig is en ze heet Lemon!