Work N Grow

Stage APK

Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt?

Stage APK

Het programma

Tijdens het programma Stage APK worden studenten zo goed mogelijk voorbereid op hun stage.
De volgende thema’s worden behandeld:

  • Waar vind ik vacatures of stageplekken?
  • Hoe solliciteer ik op de vacature die mij aanspreekt?
  • Hoe bereid ik mij voor op een sollicitatiegesprek?
  • Hoe presenteer ik mezelf tijdens een sollicitatiegesprek?
  • Hoe laat ik een goede, representatieve indruk achter op mijn potentiële stage en zorg ik ervoor dat ik mijn stage behoud?
Meer informatie
Work N Grow

Vacatures en het vinden van een stageplek

Tijdens het onderdeel vacatures leren de coaches van Work N Grow de studenten waar ze relevante, passende vacatures en stageplekken kunnen vinden. Work N Grow behandelt hierin diverse platforms, zoals online jobboards, bedrijfswebsites en gespecialiseerde wervingsplatforms. Daarnaast geven de coaches tips over hoe je middels een netwerk zowel zichtbare als verborgen kansen kan ontdekken.

Stage APK

Sollicitatievaardigheden

Het vinden van een geschikte vacature kan een hele zoektocht zijn. Na het vinden van een vacature komt het ‘solliciteren’ zelf aan bod. Tijdens het onderdeel sollicitatievaardigheden ondersteunt Work N Grow de studenten bij het opstellen van een professioneel cv en het schrijven van een goede, overtuigende motivatiebrief.

Vervolgens wordt aan de studenten gevraagd om een ‘fictief’ sollicitatiegesprek voor te breiden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een sollicitatiegesprek succesvol verloopt en dat je dé juiste indruk achterlaat?

Loopbaanbegeleiding

Werknemersvaardigheden

Wat zijn goede werknemersvaardigheden en hoe vertaal je deze naar de praktijk? Tijdens de masterclass worden werknemersvaardigheden op interactieve wijze geoefend middels opdrachten, voorbeelden, rollenspellen en vraagstukken.

Ben je werkzaam binnen het MBO-onderwijs en merk je dat er behoefte is aan een stagemarkt op jullie school om jongeren meerdere mogelijkheden te bieden? Work N Grow organiseert dit graag! Met expertise en ervaring op andere MBO-scholen kan Work N Grow een stagemarkt op maat organiseren die aansluit bij de behoeften van de studenten en jullie als school. Neem gerust en vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Meer informatie over Stage APK