Rachid

Meet the team: Rachid Lisand

Waar het allemaal begon…

Het is de zomer van 2022.

Ik heb een meeting met Kevin, die ik overigens al ken sinds onze jeugd, op het terras bij Van der Valk in Almere. Ik heb de meeting ingepland omdat ik Work N Grow steeds vaker voorbij zie komen. Ik ben benieuwd en wil meer weten. Kevin vraagt mij terug te denken aan de tijd op het MBO en vraagt dan: “Weet je nog hoe vervelend het was dat je bijvoorbeeld niet wist hoeveel risico’s het lenen van geld met zich mee kon brengen? Of dat als je twee banen hebt, het niet mogelijk is om loonheffingskorting op beide banen toe te passen en dat je dan flink moet terugbetalen?”

Kevin vraagt me of ik nooit heb gedacht: had ik dit maar eerder geweten, dan had me dat veel ellende bespaard. Natuurlijk, dat kan ik helemaal beamen.

 

De stap van jongerencoach naar directeur

Dat is nou precies waar het bij Work N Grow om draait. Wij bieden andere jongeren wat we zelf nodig hadden toen we jong waren en op het MBO zaten. Het klinkt misschien gek, maar ik ben ‘verliefd’ geworden op de visie van Work N Grow. Dit heeft me dan ook geleid tot mijn groei van coach naar directeur, in samenspraak met het team. En het mooiste van alles; dit doe ik met heel veel passie en plezier.

 

Ons groeiend team bereikt jaarlijks duizenden jongeren

Nu, anderhalf jaar later, bereiken we met een team van ruim 16 gewaardeerde collega’s jaarlijks duizenden jongeren. Ik durf te zeggen dat de visie werkelijkheid wordt. De groei die we hebben doorgemaakt in zo’n korte tijd is ongekend.

 

De brug tussen jongeren en organisaties

Bij Work N Grow draait alles om het faciliteren van inspirerende projecten die jongeren op een fantastische manier laten integreren in onze maatschappij, met de vaardigheden om zelfstandig tot bloei te komen. We zijn als het ware de ‘oren en de ogen’ van een onderwijsinstelling: jongeren durven naar ons toe te komen. Ze vertrouwen ons omdat we dichtbij hen staan. We beoordelen ze niet op hun cijfers of gedrag.

Onze rol als brug tussen jongeren en docenten willen we verder verdiepen. We willen als partners naast onderwijsteams staan. Dit realiseren we door onze programma’s te verbeteren en aan te vullen. Daarnaast gaan we in gesprek met beleidsmakers, docenten, jongerenwerkers en bovenal jongeren zelf.

 

Meeten? Neem contact met ons op!

Wil je eens sparren over een van onze op maat gemaakte programma’s voor jouw studenten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!