Meet the team: Imane Anaflous

Hoe ik jongerencoach ben geworden bij Work N Grow

Ik ben Imane Anaflous, 30 jaar oud en mijn professionele achtergrond ligt in Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgebouwd, met name in het werken met verschillende doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking, het ambulant begeleiden van mensen, 27+ doelgroepen en statushouders. Ik wist altijd al zeker dat één doelgroep mij heel erg zou aanspreken en dat zijn jongeren. Dit is een doelgroep waar ik een sterke connectie mee voel. Dit heeft mij geleid tot mijn rol als coach bij Work N Grow.

 

Empathische coaching verrijkt door diversiteit

Binnen mijn werk bij Work N Grow haal ik voldoening uit het begrijpen van jongeren en hun unieke behoeften. Mijn achtergrond als Islamitisch en Marokkaanse vrouw voegt een extra dimensie toe aan mijn manier van coachen, vooral in een multiculturele omgeving als het MBO.

 

Mijn expertise: begeleiding van jongeren en re-integratie

Naast mijn werk bij Work N Grow ben ik ook actief bij de Gemeente Alkmaar. Hier begeleid ik mensen die zijn uitgevallen in het arbeidsproces. De afwisseling tussen het werken met jongeren en het werken met mensen die moeten re-integreren verrijken mijn kennis, vaardigheden én netwerk.

 

Een persoonlijke benadering voor groei en ontwikkeling

Mijn benadering bij Work N Grow en bij de Gemeente Alkmaar heeft eigenlijk best wel raakvlakken. Ik zie namelijk ieder individu als een uniek persoon met eigen doelen en uitdagingen. Ik ben empathisch en geef ruimte voor zelfreflectie. Ik probeer te begrijpen waar ieders behoefte en doelen liggen. Vaak doe ik een stapje achteruit om eerst de regie te geven aan degene zelf. Welke stap je ook maakt, iedere stap is er een in de goede richting. Of het nu een grote of kleine stap is. Het is allebei goed!

 

Jongeren van nu zijn creatief, informatief en vol potentieel

Wat mij opvalt aan de jongeren van ‘vandaag’ is hun creativiteit en hun behoefte aan meer informatie; hoe vind ik werk? Wat voor opleiding wil ik? Wat past er bij mij als persoon? Initiatieven zoals Work N Grow, die workshops aanbieden, waren er in mijn tijd niet. In mijn tijd moesten we veel ‘zelf uit zoeken’. Ik wist bijvoorbeeld nooit hoe je met geld om moest gaan of hoe je bepaalde aangiftes moest doen. Tuurlijk werd je wel geholpen, maar de manier waarop is tegenwoordig wel verbeterd. Deze verandering is wat mij betreft heel positief.

 

Met passie werk ik als coach bij Work N Grow!

Als coach bij Work N Grow wil ik jongeren de tools geven die ik zelf tijdens mijn studie heb gemist. Mijn passie ligt in het begeleiden van jongeren, zodat zij met vertrouwen en zekerheid hun eigen weg kunnen bewandelen!