Meet the team: Daniela Abdul Hamid

Soms hebben jongeren meer nodig dan een luisterend oor. Ze verlangen naar begrip, steun en iemand die er écht voor hun is. Dat is precies de reden waarom ik ervoor heb gekozen om met jongeren te werken.

 

Waarom ik jongerencoach ben geworden

Wanneer ik terugkijk naar mijn eigen jeugd, ben ik altijd dankbaar geweest voor de steun van mijn ouders. Maar ik ben mij er heel bewust van dat niet alle jongeren deze veilige, vertrouwde basis hebben.

Dit is een van de redenen waarom ik ben gestart als jongerenwerker bij Work N Grow. Ik wil jongeren graag coachen en er voor hen zijn als een soort grote zus. Deze motivatie komt voornamelijk voort uit het verlangen naar een eigen oudere broer of zus, die ik zelf had willen hebben tijdens mijn puberteit.

Hoewel ik een goede band had met mijn ouders, voelde ik mij niet altijd begrepen door hen. Achteraf denk ik dat dit kwam een generatiekloof. Zij deden hun best om mij te begrijpen, maar dit was voor hen moeilijk.

 

Mijn aanpak als jongerencoach: oprecht en liefdevol

In mijn rol als jongerencoach bij Work N Grow leg ik de focus op het opbouwen van oprecht contact en vertrouwen. Het begrijpen van deze generatie, het spreken van dezelfde taal en het delen van bepaalde inzichten vormen de fundamenten van mijn aanpak als jongerenwerker.

Vanuit liefde werken is waar ik voor sta. In plaats van voor de jongeren te staan, sta ik naast hen. Samen met de jongeren probeer ik te bouwen aan vertrouwen en probeer ik een veilige basis te creëren waarin ze zich begrepen voelen.

Elke jongere verdient het om zich gehoord en gesteund te voelen!

Oh ja, wanneer ik niet aan het werk ben, vind je mij veelal op de dansvloer. Salsa dansen is helemaal mijn ding!