Meet the team: Chendel Richards

Als jongerencoach help ik op verschillende vlakken

“Vanuit Work N Grow bereid ik jongeren voor op de echte wereld na school. Dit doe ik middels verschillende workshops en door het delen van mijn eigen ervaringen. De workshops behandelen diverse onderwerpen, variërend van werknemersvaardigheden, het maken van een cv en solliciteren tot het omgaan met geld. Deze voorbereiding is cruciaal voor de vervolgstappen in hun carrière. Dit zijn de onderwerpen die ik zelf graag had willen hebben tijdens mijn studie.”

 

Mijn eigen ervaring met jongerenwerkers

“Toen ik zelf jong was,” vertelt Chendel Richards, “hebben een aantal jongerenwerkers in positieve zin veel impact op mijn jeugd gehad. Om die reden wil ik ook iets terugdoen voor de nieuwe generatie, zij het op mijn eigen manier. Als jongere was ik veel te vinden in ons buurthuis. Dat was mijn veilige haven. De jongerenwerkers hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Je voelde je daar veilig, het was vertrouwd en het hield mij en vele anderen van de straat! Dit deden de jongerenwerkers door bijvoorbeeld onze (straat)taal te spreken, te luisteren en regelmatig verschillende activiteiten te organiseren.”

 

Mijn grootste uitdaging

“Eén van mijn grootste obstakels was het ontdekken van wat ik later wilde worden. Het was een uitdaging, want ik had vele interesses. Nu combineer ik twee dingen die ik heel leuk vind: jongeren helpen met hun vervolgstappen in hun carrière en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer richting werk begeleiden!”

“Oh ja, één van mijn grote hobby’s is padellen! Binnenkort een potje spelen?”