Meet the student: Elijah Paal

We leven in een wereld waarin social media een grote rol speelt en afleiding altijd op de loer ligt. Hoe blijf je, ondanks deze afleidingen, gemotiveerd?

 

Elijah’s ervaring met de workshops van Work N Grow

Elijah volgde onlangs de masterclass Empowerment, gegeven door onze coaches Asaala Daoudi en Chendel Richards. “Wat ik heb geleerd is dat ik het nog beter kan dan ik dacht. De masterclass heeft mijn perspectief verbreed. Het was inspirerend om te zien hoe ik mijn eigen motivatie kon versterken, zelfs al dacht ik dat ik dat ik behoorlijk gemotiveerd was vóór deze masterclass”, vertelt Elijah.

“Motivatie is niet alleen belangrijk voor je eigen persoonlijke succes, maar ook voor hoe je omgaat met anderen”, gaat Elijah verder. “Ik werd me tijdens de training bijvoorbeeld heel erg bewust van lichaamstaal en houding. Ik leerde hoe ik de motivatie van anderen kan herkennen en hoe ik hierop kan reageren om hen te motiveren”.

 

De bron van jouw motivatie

Elijah ziet om zich heen dat motivatie soms uit verkeerde bronnen kan komen, zoals afleiding door sociale media, omgaan met verkeerde mensen of hangen op verkeerde plekken. “Het is juist belangrijk dat je bedenkt waar je échte motivatie vandaan komt en wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. En als je een doel hebt, probeer het dan. Proberen is altijd het allerbeste. Zelfs als je niet zeker weet of iets gaat werken. Als ik niet had geprobeerd om naar een speciale school te gaan, zou ik nooit hebben geweten wat ik kon bereiken. Het draait allemaal om ervaring opdoen, of het nu goed of slecht is.”

“Mijn advies voor iedereen is dan ook simpel: stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Als je vandaag gemotiveerd bent, gebruik die energie dan om aan je doelen te werken. Er is áltijd tijd om te beginnen!”

 

Interactieve workshops die je aandacht erbij houden

“Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de masterclass Empowerment. De coaches delen niet alleen hun kennis, maar delen ook informatie over hun eigen persoonlijke ervaringen tijdens hun jeugd. Daarnaast is de masterclass interactief wat ervoor zorgde dat je continue geboeid bleef. We hebben bijvoorbeeld verschillende spellen gespeeld, waaronder ‘Over de Streep’. Dit spel bood een werkvorm waarbij je door middel van ja- en nee-keuzes bewust werd gemaakt van je eigen gedrag en dat van anderen.

Opvallend was, dat sommige klasgenoten die normaal gesproken met hun hoofd op tafel liggen tijdens de les, tijdens deze training rechtop zaten. Dat zegt toch heel veel?”