Meet the School: Sabrina van Loij

“Mijn naam is Sabrina van Loij. Ik ben teamleider op het MBO College Almere. Hier werk ik op de Skills opleiding, een niveau-4 opleiding voor ICT, techniek, zorg & welzijn en onderwijsassistent.”

Sabrina vertelt over het nieuwe Onboard programma en over de rol van Torino, een van de jongerencoaches van Work N Grow, binnen dit programma.

Het Onboard Programma

“We zijn hier sinds afgelopen augustus begonnen met het Onboard programma, een compleet nieuw concept. Het Onboard programma is ontstaan door het hoge percentage gezakte leerlingen op het voortgezet onderwijs in Almere. Jongeren haalden hun jaar niet, moesten het jaar overdoen en raakten daardoor erg gedemotiveerd. Voor deze jongeren was entree (niveau 1) vaak geen passende oplossing, zeker niet als ze van kbl of tl kwamen. Dan zouden ze naar niveau 4 moeten doorstromen”.

Een tussenjaar als oplossing

Het Onboard programma is eigenlijk een tussenjaar. Een jaar waarin studenten zich kunnen voorbereiden op het MBO en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om via staatsexamens de vakken af te ronden die in het laatste jaar van het voortgezet onderwijs niet gehaald zijn. “Dit idee werd enthousiast ontvangen door de VO-scholen in Almere en groeide uit tot een succesvolle oplossing voor leerlingen,” gaat Sabrina verder.

Samenwerking met Work N Grow

“Een belangrijke aanvulling op ons programma is de samenwerking met Work N Grow. Onze jongerencoach Torino, werkzaam vanuit Work N Grow, is een waardevolle kracht in ons team. Hij begeleidt voornamelijk groepen en ondersteunt bij gedragsproblemen in de lessen. Torino biedt ook workshops aan over onderwerpen zoals zelfkennis, toekomstplannen, omgaan met geld en het vinden van een geschikte stage.”

De rol van Torino

“Torino’s aanwezigheid en zijn vermogen om jongeren op hun eigen niveau aan te spreken, maken een groot verschil. Hij is niet alleen ondersteunend tijdens lessen, maar helpt ook bij examentrainingen en zorgt ervoor dat planningen op orde zijn. Bovendien werkt hij momenteel aan een eindproject waar hij de volledige verantwoordelijkheid voor draagt.”

Toekomstige samenwerking

“We zijn zeer tevreden met de bijdrage van Torino en de samenwerking met Work N Grow. Komend schooljaar zetten we Torino opnieuw in, met extra uren voor één-op-één ondersteuning. Zijn gedrevenheid en bereidheid om te leren, evenals zijn connectie met de jongeren, maken hem een onmisbare collega!”

Samenwerken? Neem contact op!

Meer weten over samenwerken met Work N Grow? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We staan je graag te woord.