Meet the school: Lotte van Eenennaam

Onze ervaring met Work N Grow

Lotte van Eenennaam is docente en studieloopbaanbegeleider op de Entree opleiding van het MBO College West | ROC van Amsterdam. Zij vertelt meer over de samenwerking met Work N Grow.

 

Zoektocht naar professionals die jongeren écht begrijpen

“In het kader van het Loopbaanprogramma van mijn studenten heb ik Work N Grow benaderd,” begint Lotte. “Ik heb zelf een academische achtergrond, waardoor ik het idee had dat ik mijn studenten niet volledig kon voorzien in hun vragen en behoeften. Ik zocht naar mensen die meer vanuit zichzelf konden praten, zonder dat er al te veel herhaling uit het eerste jaar van de opleiding werd behandeld. Daarbij was ik zoekend naar iemand met een eigen ervaring, aansluitend op de doelgroep. Toen kwam ik bij Work N Grow terecht.”

 

Pluspunt: studenten en docenten worden betrokken

“Work N Grow heeft verschillende trainingen verzorgd binnen onze opleiding, waaronder de trainingen Eigen Baas, Omgaan met Geld en Werknemersvaardigheden“, vertelt Lotte. “Deze trainingen sloegen goed aan bij mijn studenten. Vooral omdat ze thema’s behandelden die voor de studenten relevant zijn en waar zij soms moeite mee hebben. Wat heel leuk was, is dat ik zelf, als docent, ook bij de training werd betrokken. Jongeren waarbij het een uitdaging is om ze ‘mee te krijgen’, daar merkte ik toch een verandering. Ze gaan zich ook hechten aan de coaches. Er werd bijvoorbeeld laatst weer naar ze gevraagd. Een extra fijne bijkomstigheid is de betrokkenheid en afstemming van Work N Grow met ons als docenten.”

 

Een echte aanrader!

“Wanneer een school mij zou vragen hoe mijn ervaring met Work N Grow is, zou ik hen absoluut aanbevelen. Juist omdat de coaches zo goed aansluiten bij de behoeften van de studenten én ons als docenten. De coaches gaan mee in de flow van de groep studenten die zij voor zich hebben!”