Loopbaanoriëntatie

Loopbaanoriëntatie

Vanuit Work N Grow hebben wij het Loopbaanoriëntatie programma ontwikkeld.
Dit programma is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen 16 en 27 jaar die vastlopen in hun loopbaan.

Loopbaanbegeleiding

Jouw weg naar een succesvolle loopbaan

Wil je geld verdienen met een toffe baan, meer inzicht in de arbeidsmarkt of heb je gewoon een duwtje nodig in de goede richting? Bij Work N Grow geloven we dat iedereen de kans verdient om een bevredigende loopbaan te vinden, ongeacht de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Daarom zijn we trots op ons loopbaanoriëntatieprogramma, dat speciaal is ontworpen om kwetsbare doelgroepen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van passend werk. Meer weten over onze loopbaanoriëntatie programma? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie
Loopbaanoriëntatie

Van student naar young professional

Ons team van professionals staat klaar om jongeren tijdens het loopbaanoriëntatie programma intensief te begeleiden naar werk. We begrijpen dat elke kandidaat uniek is, daarom bieden we een persoonlijke benadering die gericht is op het ontwikkelen van hun potentieel en het benutten van hun talenten.

Work N Grow

Wat biedt ons programma loopbaanoriëntatie?

Tijdens het loopbaanoriëntatie programma kunnen kandidaten profiteren van:

  • Intensieve trainingen gericht op essentiële vaardigheden voor de arbeidsmarkt.
  • Persoonlijke begeleiding bij het verkennen van carrièremogelijkheden en het stellen van realistische doelen, individueel of in groepsverband.
  • Actieve ondersteuning bij het zoeken naar een betaalde baan die aansluit bij hun interesses en capaciteiten.
  • Een unieke sollicitatiemethode die inzicht biedt in de arbeidsmarkt en de mogelijkheden van de kandidaten vergroot.
  • Samen met ex-studenten bouwen we een Alumninetwerk op om ook in de toekomst verbonden te blijven.
Loopbaanoriëntatie

Begeleiding na diplomeren

Na het behalen van hun diploma bieden onze Next coaches zowel individueel als groepsgewijs advies over diverse onderwerpen, waaronder scholingsmogelijkheden, financiële regelingen, arbeidsmarktinformatie en sollicitatietips. We assisteren studenten bij het vinden van een baan of een vervolgopleiding en helpen hen bij het uitbreiden van hun netwerk.

Samen met de studenten stellen we een plan van aanpak op en houden we de voortgang nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk worden de behaalde resultaten geëvalueerd en gedocumenteerd. Onze coaches onderhouden constant contact met de relevante opleidingen.

Work N Grow

Alumninetwerk

We hechten veel waarde aan een sterk netwerk en daarom bouwen we samen met ex-studenten een Alumninetwerk op. Dit stelt hen in staat om ook in de toekomst verbonden te blijven met hun collega’s. Het Alumninetwerk wordt gebruikt om ex-studenten passende aanbiedingen te doen op basis van hun behoeften voor Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast moedigen we ex-studenten aan om een actieve rol te spelen bij de huidige studenten door middel van peer-to-peer coaching, een buddy-systeem en het geven van gastcolleges.

Work N Grow

Extra begeleiding voor Entree- en niveau 2-studenten

Onze jongerencoaches staan paraat voor studenten die extra begeleiding nodig hebben, aangedragen door hun opleiding. We zijn er om hen te motiveren en te begeleiden, zowel tijdens hun studie als bij hun overstap naar een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt.

We streven ernaar om studenten optimaal te coachen en te motiveren voor de volgende stappen. Daarom stellen we samen met de studenten een plan op, waarin we hun sterke punten en uitdagingen bespreken. In samenwerking met collega’s van de opleiding organiseren we eventueel workshops en trainingen over empowerment, werknemersvaardigheden en doorstroomvaardigheden. Vervolgens helpen we actief bij het vinden van passende functies en begeleiden we studenten bij hun overstap naar werk of een vervolgopleiding.

Onze coaches zijn het aanspreekpunt voor het team en zorgen voor een warme overdracht naar de arbeidsmarkt of gemeente. We onderhouden nauw contact met jongerenpunten- of loketten van gemeenten, wat bijdraagt aan een betere samenwerking tussen onderwijs en gemeenten.

Work N Grow

Maatwerk en duurzame plaatsing

Bij Work N Grow geloven we in maatwerk. Elke kandidaat wordt persoonlijk en intensief begeleid om ervoor te zorgen dat ze de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun loopbaan. Onze specifieke werkwijze stelt ons in staat om duurzame plaatsingen te realiseren, waarbij zowel de kandidaat als de werkgever profiteren van een goede match.

Meer informatie over Loopbaanoriëntatie