Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Work N Grow biedt ondersteuning aan studenten bij de stap naar de arbeidsmarkt na het behalen van hun diploma.
De coaches van Work N Grow begeleiden studenten naar een passende werkplek.

Work N Grow

Het programma

Het programma omvat onder andere een training waarin studenten gaan werken aan:

  • Persoonlijke groei;
  • Communicatie- en presentatievaardigheden;
  • Werknemersvaardigheden
  • Netwerkvaardigheden

Zowel individueel als in groepsverband geven de coaches van Work N Grow advies over scholingsmogelijkheden, financiële regelingen, arbeidsmarktinformatie en sollicitatietips.

Work N Grow wil studenten zo goed mogelijk coachen en motiveren voor de vervolgstappen. Daarom wordt er eerst een plan met de student gemaakt: Waar ben je goed in? Wat zijn voor jou uitdagingen? Wat zou je graag willen bereiken?
Vervolgens biedt Work N Grow studenten hulp bij het zoeken van een baan of een vervolgopleiding en ondersteunt bij het uitbreiden van hun netwerk. De voortgang wordt geregistreerd en de behaalde resultaten worden in kaart gebracht. De coaches onderhouden hierbij nauw contact met de docenten van de betreffende opleidingen.

Meer informatie
Loopbaanbegeleiding

Alumninetwerk

Een belangrijk onderdeel van het programma Loopbaanbegeleiding is het Alumninetwerk. Dit is een groep oud-studenten die elkaar helpen bij het vinden van banen, advies geven en activiteiten ondernemen. Ook worden de oud-studenten door Work N Grow ingezet in de vorm van een buddy-systeem en het geven van gastcolleges. Het opzetten van dit netwerk met oud-studenten blijkt zeer leuk én succesvol te zijn. Juist, omdat deze groep oud-studenten begrijpt hoe fijn het is wanneer iemand met je meedenkt.

Ben jij geïnteresseerd in het programma Loopbaanbegeleiding? Vul het onderstaande formulier. We komen graag met jou in contact!

Bedrijfsbezoeken en gastsprekers vormen een waardevolle aanvulling op het programma Loopbaanbegeleiding. De gastsprekers van Work N Grow delen hun praktijkervaring tijdens interessante gastlessen met de studenten. Dit helpt studenten om de overgang van school naar de arbeidsmarkt beter te begrijpen. Een groot aantal van deze professionals heeft zelf een soortgelijke loopbaan achter de rug, waardoor zij de studenten goed kunnen begrijpen en begeleiden.

Meer informatie over Loopbaanbegeleiding